tirsdag 12. april 2011

NKK Bergen

Oppfordring!! Bilder fra utstillingen i Bergen ønskes tilsendt på kennel@carvecanem.no, vil gjerne ha av BIR/BIM Toller, av Aimee i ringen og av Miko, Ailo og Eccho i ringen! 

Lørdag reiste jeg, Eccho og Aimee til Bergen for å delta på den internasjonale utstillingen til NKK, sammen med Hege, Miko og Hege sin søster Stine. Hege og Stine var så grei dem tok på seg sjåfør jobben, slik den gamle gretne ryggen min slapp det :)

Vi kom frem på ettermiddagen lørdag, til Edward Grigg hotell like uten for Bergen. Et kjempeflott hotell, som var veldig hundevennlig :) Fine turområder rundt, og hundene fikk løpe løs i skogen utenfor hotellet til stor glede etter den lange kjøreturen. Lørdagkveld var vi alle trøtte, så var i seng rimelig tidlig. Måtte bare se farmen først ;)

Eccho holder øye med de som går inn og ut på hotellet

MMMMMMuffins

Aimee sniker seg til litt kos med Stine

Miko syns det var på tide fylle vannskåla (etter han hadde tømt ut alt vannet på golvet.....:P )Søndag var det tidlig opp, var ferdig dusja og påkledd og klar for tur med hundene litt over 7. Ikke ofte jeg er så sprek og våken en søndagsmorgen ;) Da hundene var lufta og satt i bilen, ventet en deilig hotellfrokost. Noe som ble det eneste måltidet jeg klarte få i meg før langt ut på ettermiddagen igjen. En del nerver i spill når en er på utstilling, og mat er det siste jeg klarer tenke på.

Halv ni ankom vi Bønes og utstillingsplassen. Jeg og Aimee tusla oss inn mens Hege og Stine parkerte bilen. Aimee var først av våre i ilden,da Toller var den første rasen i ring 3. Da vi spankulerte inn for å finne ringen, fikk Aimee øye på Dennis'en sin. Hun brydde seg ikke noe om hundene vi møtte på, gikk fint ved siden av meg, da hun plutslig spratt til sides å holdt på rive meg over ende. Gjett om hun kjente igjen og satte pris på se Dennis igjen,var veldig moro å se :)  Han hadde nok ikke glemt henne heller, og flørtet så godt han kunne, hun ikke like med på notene denne gangen som forrige gang dem møttes ;)

Først ut var hannhundene, og flotte Dennis fikk hannhund-certet!! Og kunne smykke seg med en ny tittel, norsk utstillingschampion. Gratulerer!!

Etter litt ventetid og nerver var det min og Aimee sin tur. I vår klasse var der 4 tisper. Til sammen 10 tisper.

Aimee fikk excellent og var med til neste runde, denne runden vann hun første plass i sin klasse med ck. Utrolig moro! Da var det inn konkurrere i beste tispe klasse. Etter mange runder i ringen trakk Aimee det lengste strået og vann tispeklassen med cert og cacib! Internasjonkvalitet denne jenta her må vite ;) Siden Aimee bare har 3 cert nå, der 2 av dem er for Bjarne Sørensen så fikk hun ikke championatet, vi må da stille for en tredje dommer og få et lite cert. Aimee skulle gå mot en flott championhannhund i kampen om best i rasen. To runder i ringen, og hannhunden ble best i rase. Jeg svevde på skyer ut av ringen, hadde ikke turt håpe på en gang at det kunne gå så bra!! Tenkte at her etter kunne det bare gå nedover...

Luftet Aimee godt, litt ufrivillig, da jeg ikke fann bilen som Hege og Stine hadde gjemt godt :p Måtte til slutt få Stine til å følge meg helt opp til bilen så jeg fikk bytte hund, Aimee fikk en velfortjent vil og Eccho ble me inni hallen.

Det ble litt mye for lille snuppa første tiden. Halen hang, og hun trivdes ikke så veldig. Men etterhvert med litt klikker og godbiter så var ikke verden så skummel likevel, og hun kunne hilse på både hunder og mensker uten problemer.

Miko var første Eurasier i ringen som junior hannhund, Alfred som er kullbror kunne dessverre ikke komme. Miko fikk excellent og ck i første runde, da var det vente på unghund og åpen klasse hannhunder før han gikk i bestehannhund klasse. Ikke alle falt helt i smak hos dommeren, men to flotte Carve Canem hunder fikk utdelt ck, å møtte hverandre i beste hannhund. Carve Canem Dito Desiderius "Miko" og Carve Canem Benevolentia Benedict "Ailo". Ailo hadde blitt 2 år dagen før, så håpet om å få det siste og store certet for å smykke seg med Norsk Utstillingschampion var der. Begge gutta viste seg fint, og en stolt oppdretter stod på sidelinja når dem begge var verdige cert og cacib. Miko ble beste hannhund med cert, fikk ikke cacib (internasjonalt certifikat) da han ikke er gammel nok, bare 9,5mnd gammel er gutten og viste seg så bra på ei stor internasjonal utstilling. Ailo ble andre beste hannhund med reserve cert og cacib.
Gratulerer til Hege og Ingrid!!! :)

Jeg hadde ikke tid til å bli så veldig rørt, før Eccho skulle i ringen. I hennes klasse var der to tisper. Den andre tispa noe avrøytet, så Eccho ble først i juniorklassen med ck :) Eccho oppførte seg meget bra. Trakk seg bittelitt, men stod fint å lot dommeren sjekke både tenner og pels. Litt tull da vi løp og jeg hadde godbit i hånden, men da den kom i lomma kom de flotte bevegelsene hennes fram.

Unghund, åpen og championklasse gikk, også var det tur for å gå beste tispeklasse med lille Eccho. Eccho gjorde det meget bra, er kjempekry over henne :) Hun ble nr 4 av 8 påmeldte tisper, 9mnd og 3 dager gammel. Certet og første plassen gikk til Belinda, gratulerer til eier og oppdretter! :)

Da var det dags for best i rasen. Miko og Belinda løp det dem var godt for, men Miko var den vakreste og ble best i rasen på sin første utstilling!! I gruppa litt senere på dagen ble han trekt ut blandt de 6 beste spisshundene i gruppe 5, og det var ei stor gruppe!

Turen til Bergen gikk over all forventing. Hjem hadde vi med oss 4 ck, 2 cert, 2 cacib, 1 BIM og 1 BIR. Var noen lyklige og slitne eiere som reiste hjem til Sunnmøre etter utstillingen =)

Bilder er det lite av. Det som ble tatt var relativt dårlig, men kan legge ut de beste.


Miko og Hege

Dommeren undersøker Ailo


CC Dito Desiderius 1bhk med cert, CC Benevolentia Benedict 2bhk med res-cert og cacib

Ailo med cacib'et sitt

BIR CC Dito Desiderius og BIM Dazzling Dainty Belinda, dommer Paula Hekkinen-Lehkonen

Halvonkel Ailo og nevø Miko

To slitne gutter

Kritikker for dagen:

Aimee:
Dommer Bjarne Sørensen; middelsstor tispe, prima type, vakkert hode, utmerket kropp, prima bevegelser, noe myk i pelsen
Excellent - 1akk - ck -cert--1btk - cacib - bim

dommer Paula Heikkinen-Lehkonnen

Eccho:
Utmerket type, velutviklet, korrekte proporsjoner, aning kort i neseparti, mørke øyne, bra øre, noe for mye markert stopp, bra vinklet, velplassert hale, tjukk pels, meget lovende.

Excellent - 1 jkk - ck - 4btk

Miko:
 Meget vakker, velutviklet, velbygd, utm.hode, mørke øyne, lang hals, utm. reisning, vakker overlinje, utm.skuldre, bra djup+volum i brystkorg, velvinklet bak, par.rørsle, vakker pels, vises i noget høgt hold - får ei bli tyngre.

Excellent - 1jkk - ck - cert - 1bhk - BIR

Ailo


Ganske stor - kraftig - maskulin, korrekte proporsjoner.
Något bred skalle, vel utfylt neseparti. Mørka øgon, bra øron, bra reisning + overlinje + brystkorg
Vel ansatt og velbåren svans. Velvinklet bak, vakker pels. Något løsa frambensrørsler.

Excellent - 1akk - ck - res. cert - 2bhk - cacib


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar