fredag 18. mars 2011

Eccho

Leser i både D og E-kull bloggen hvor flinke alle valpene er. Dere trener og lærer dem masse. Satt idag å tenkte på, Eccho kan faktisk ikke en eneste kommando! Helt til jeg skulle legge meg, når jeg sier "god natt" så går hun i buret, så da har vi lært en ;)

Grunnen til hun ikke kan kommandoer, er at vi har ikke trengt det. Jeg har ikke sett meg bryderiet med å legge kommando på atferdene. Hun har mange frivillige atferder inne. Sitt, ligg og stå foran. Der stå er den som er "default", som hun kan best. Kontakt er hun kjempegod på, kan holde kontakten med meg over flere minutt uten miste fokus, både hjemme og på hundeklubben. Hun går frivillig fri ved fot så og si helt perfekt. Hun går med hodet litt foran mitt venstre lår, og holder kontakten. Et av kriteriene er at belønningen må komme fra min venstre hånd, ellers kan hun finne på gå for langt frem.

Når vi går tur drar hun aldri i båndet, hun går så fint at selv nå når jeg er nyoperert kan jeg gå tur med henne, hun har ingen krumspring bare spaserer fint. Kan også gå med henne og Celia sammen, uten at jeg er redd for dem skal komme med et rykk. Nå er det ikke lange turene dem får, jeg klarer bare gå noen hundre meter før jeg er sliten, må ta pause og snu, men dem kommer seg da litt ut i verden å får se litt annet enn hagen :)

Target er hun veldig flink på, både musematte og håndtarget. Håndtarget kan hun følge i flere sekund uten bryte kontakten med håndflaten min.

Hun kan reglene for kjente miljø som vi ferdest oftest i, når vi er på kjøkkenet å spiser eller lager mat, ligger hun utforbi dørstokken sammen med dem andre. Hun stjeler ikke fra stuebordet selv om der ligger ting å frister, kan legge snuten neeeesten helt bort, men tar ingenting. Når vi er ute å går, og jeg stopper opp, så stiller hun seg fint ved siden av meg (stå er default atferd, har ikke lært inn sitt i denne situasjonen heller) uten å dra eller hoppe opp på de vi møter. Om vi sitter på cafê, så roer hun fort ned å lar seg ikke affisere av det som foregår rundt i de fleste tilfeller.

Hun har vært litt reservert i det siste, bestemmer hvem hun vil og ikke vil hilse på. Men hun er ikke redd, vi har hatt en del folk innom her grunnet renovering av huset, og hun går alltid bort snuser på dem som kommer og svinser etter dem. Dem får også klappe henne, men hun er ikke like kjælen som hun er med oss. Jeg har opplevd hun har trekt seg unna folk vi møter ved et par tilfeller der folk strekker seg etter henne, mens når unga har gått tur med henne kommer dem alltid hjem å forteller hvor mange som syns dem har en fin hund og hun får visst masse kos.

Jeg er ikke i form til å trene så veldig mye ennå, men har prøvd trene litt tannvisning siden vi skal stille i Bergen 10 April.

Her er et bilde av Eccho som spiser banan, det er noe av det beste hun kan få! Om hun ligger på rygg å sover flere meter unna, så spretter hun opp når hun hører vi åpner bananskallet. Rare lille valpen vår <3


4 kommentarer:

 1. Eccho høres ut som en flink og behagelig hund å ha i hus =)

  SvarSlett
 2. Ja ganske lik sin mor Celia, så merker ikke så mye av henne :)

  Kan jo faktisk litt uten at vi har trent så mye :) Viktigste er at hun fungerer hjemme og i flokken, så får vi se hvordan det går med lydighetstreningen fremover =)

  SvarSlett
 3. Spennende =) Men skulle ikkje ho til England?

  SvarSlett
 4. Blir ikke england nei som jeg skreiv i mailen..

  Lydighetstreningen blir vel helst med Enya og Aimee, jeg vet ikke om jeg klarer balansere tre hunder i forskjellige klasser og øvelser akkurat nå. :p

  SvarSlett