tirsdag 9. februar 2010

vinterbilder + treningsframgang


Enya, Albert og Celia i farta!


Enyasnuppa =)Aimee - hadde trengt en klipp ;)
Snøfreseren!

Anaya


Celia


Celia tar snøbadAlbertEnya


Vi har en aldeles nydelig vinter her på Sunnmøre i år. Den nyter vi til det fulle! Hundene elsker å base i snøen, og jeg fremdeles like glad for rene pene hunder ;)
Aimee er snart ferdig med løpetida si, så da kan ting bli normalt igjen. Akkurat nå er hun med mamma og pappa så det ikke blir tull mellom henne og Albert. Er kjempeheldig som har dem i nærheten til å steppe inn =)
Så en liten treningsrapport. kjegla kan Aimee nå på flere steder, til og med ukjente. Hun har tendens til å jukse innimellom, løpe fram til kjegla før jeg kommandere, eller bare stoppe et nanosekund for så komme inn igjen. Om hun da blir feila på de tjuvstartene går det som regel veldig bra i flere repetisjoner etterpå.
Har trent innkalling med stå, med en hjelper som belønner bak henne. Prøvde det på Elitelydighshetskurset med Marianne i sommer, men da var jeg mer spennende enn Marianne som stod bak belønna, da trak hun fram mot meg.
Men nå har den metoden fungert veldig bra. Hatt to veldig bra separate økter med dette. Bruker da musmatta som er mellom meg og hjelper, Aimee frivillig mot matta og stopper der, for så få klikk/versegod tilbake til hjelper. Hun prøver naturligvis å tilby diverse til hjelper, eller stoppe på matta se på hjelper, men det blir det ingen godis av. Så da har vi fått veldig stor framgang. Ikke så bra flyt enda at jeg har lagt på kommando, men de aller fleste tilfellene stopper hun like ved musmatta, å trekker ikke inn mot meg. Om jeg får ofte økter på dette her, vil den nok sitte som et skudd til konkurranse i Mai :D :D4 kommentarer:

 1. Vakre voffene :) Lykke til med videre trening :)

  SvarSlett
 2. psst... ;) Ligger en liten utfordring til deg i bloggen min :)

  SvarSlett
 3. Jaha.. får ta en kikk da! ;)
  Har foresten en del Celia-ull til deg :D

  SvarSlett