tirsdag 3. november 2009

valpeplaner :D

Det ble litt endring i planene. Hadde planer om et sommerkull på Anaya, men etter som hun løper hver 5mnd, og om 5mnd passa det mest trolig ikke for hannhund med noe "love-affair" så tar vi det nå :) Merklig nok klarte jeg ikke lime inn tekst i bloggen?! Så legger en link direkte til D-kull siden der dere kan lese om kullet =) Parring blir i løpet av neste uke.

Bilde av Spooner kommer!! =)

Min bror i Hønefoss venter barn, så mamma og pappa er reist til dem for anledningen, derfor har jeg hele hurven her hos meg. Albert og Anaya er det ingen problemer med. Er jo tidlig i løpetiden ennå, han slikker jo litt ekstra på henne, men er ingen piping og ekstra styr.

Har trent flat-dekk med Aimee. Litt morsomt. Hun tok det kjempefort! Brukt fôrrasjonene en kveld. Jeg satte meg ned på golvet, hadde henne mellom beina å belønna først ligg, deretter belønna jeg hodebevegelser, når hun fatta at det var hodet som var cluet, fikk jeg det lenger og lenger ned, og til slutt var det ned i bakken! :) Da var det å øke tiden, og alt dette på halve kveldsmaten :) Når dette var gjort reiste jeg meg sakte men sikkert opp i stående. Sååå søøøøt når hun lå der i en flatdekk! Hver kveld i noen dager trente vi på dette, så har klart å øke tiden til 20 sek. Litt ufrivillig generaliserte vi det også, da vi var ute gikk en tur i fjellet i helga, trente litt med hundene som jeg ofte gjør. Aimee begynte straks å tilby denne nye morsome øvelsen hun hadde lært, så der lå hun uti skauen å tilbydde flatdekk ;)

Trente hinderet her en dag, og ser at vi må frem med musmatta, da hun sitter alt for nært. Er nok blitt for lenge siden vi trente det. Hun husker hele øvelsen, men er for ivrig på å snu seg, så da blir det til hun setter labbene på hinderet når hun hopper tilbake, klassisk.

Plutslig tok hun verken metall eller treapporten her en kveld vi skulle prøve. Jeg begynte nesten å gråte!! La begge fort bort å trente noe annet (flatdekken) for å få opp humøret, neste kveld prøvde vi igjen, denne gangen med ball.. og det skulle ikke mer til enn at vi bytta fra fiskekake til ball så tok hun begge *puh* Må si jeg ble rimlig nervøs der.

Innkallinga med stå blir bedre og bedre, setter henne igjen, kaller inn, kommanderer og hiver belønningen når hun stopper.

har brukt mye at jeg setter henne i sitt eller stå for gå ifra og vente på en frivillig innkomst med både kommando og frivillig stå på vei inn, så har hatt problemer med når jeg har trent vanlig innkalling at hun kommer etter når jeg snur meg. Men tenker dette er vel relativt enkelt å få bort igjen, har lengre erfaring med å bli sittende til jeg roper, enn hun har med å komme frivillig.

På innkallinga med stå, så har vi veldig dårlig fart, som jeg har skrevet om før, men håper jobbe med denne senere når vi har øvelsen mer på flyt. Er fornøyd med at hun nå kan stoppe relativt fort, (siden hun går så sakt...) så får vi ta fart etterhvert. Om så hun på får første konkurranse traver inn, tar vi poengene vi taper der med en klype salt ;)

Enya trener til Lillestrøm, og er blitt så flink så. Står som ei gudinne, selvom det kom ukjente hunder på klubben igår å sniffa på henne. Både tannvisning og kroppsjekk gikk uten problemer da vi trente. Nå site par ukene før Lillestrøm, blir det hovudvekt på dette, så hun blir enkel å stille, siden jeg ikke skal stille henne selv. Håper på snille sjeler som forbarmer seg over oss å tar henne med nedover. Hun har husrom og handler!

Celia er blitt så fin i pelsen nå, fått igjen nesten hele manken. Brun begynner hun å bli også. Vet ikke hvilken kostyme hun tar på denne gangen. Like spennende hver gang ;)

Idag ble alle hundene børsta siden dem skal på bygda i helga ;) Vi reiser hele familien til Oslo på cup-finalen :D Så hundene skal få besøke hundevenner rundt omkring. Det blir nok morsomt :)

7 kommentarer:

 1. Spennende med valpeplaner :D Venter i spenning på bilder av Spooner ;)

  SvarSlett
 2. Alltid spennende, og ekstra spennende med egenoppdretta tispe OG en hannhund som ikke er brukt.
  Takk for hilsen i gb også :)

  Bilder kommer nok ikke før neste uke, så må smøre deg med tålmodighet ;) Men han er så fin atte ;)

  SvarSlett
 3. :tromme utålmodig med fingrene:

  :flire: Går nok bra skal du se, skal ikkje ha valp igjen allerede nå :) Gærningen her skal få lov til å bli litt mer voksen først.

  SvarSlett
 4. Ja er noe med å ha dem så tett i alder, pluss her blir d jo nært beslekta med Ailoen.. og det kan jo være uheldig d også. Ja tenker da på om du hadde hatt ei jente og han og d hadde skjedd et uhell ;)

  koooose deg med Ailo og blir Ag champ du nå ;) hehe =)

  SvarSlett
 5. Mener du uhell eller "uhell"? ;) :flire:

  Kan ikkje bli agch uten minst blåsløyfe :) Den må hankes inn en gang og...

  SvarSlett
 6. Hehe.. uff da.. det er nå mye rart så skjer rundt om kring, men en får da håpe en ik med vitende vilje lar så nært beslekta får bebiser.. ;)Selvom det på fint heter linjeavl..:p

  Ess.. blir da Eksteriør champ også han der da! Tar da hele linja han, vi tar lp champ mens vi holder på..hihi ;)

  SvarSlett
 7. Skjønner du har høye forhåpninger :P

  SvarSlett