fredag 11. juli 2014

NKK Cert i Trondheim!

Forrige fredag, 4. Juli, reiste jeg og Amelia til Trondheim for å delta på NKK sin internasjonale utstilling.
Med oss hadde vi Happy (Carve Canem Helier Harmonee)  og Jasmin (Carve Canem Juvat Jasmin) .


Vi brukte god tid opp, med mange stopp så både vi og hundene fikk lufte oss. Ankom Marianne, Gaute og Tyra (Carve Canem Hilares Hera) tidlig på kvelden, og fikk servert nydelig pastamiddag mens hundene kosa seg i den store hagen.
Jeg og Amelia ble innlosjert i stabburet i hagen, det var veldig spennende syns Amelia. Takk for gjestfriheten, Marianne og Gaute! =)

Lørdag morgen var det tidlig opp for å komme seg til Leangen Travbane der utstillinga skulle være. Eurasier var først i ringen kl 09, og allerede kl 0830 var jeg på plass. Det var allerede veldig varmt, så jeg var glad vi skulle først inn. 20 Eurasiere var påmeldt, 13 av desse tisper. Så det var stor rift om certet, som de aller fleste var kommet for å få.
Jeg hadde et lite håp om at Happy kunne få det, siden Jasmin fikk NKK sitt stor Cert i på den internasjonale utstillinga i Ålesund i Mai.

Først i ringen av mine var Jasmin. Hun gjorde det strålende og vann unghundklassen med excellent og ck. Det vil si at hun skulle inn igjen i beste tispeklasse.

Så var det Happy sin tur, dommeren likte henne veldig godt, også hun vann sin klasse med excellent og ck.  Så da skulle begge hundene inn i beste tispeklasse.Amelia har gått mye barn og hund, og har stilt Kandis på valpeshow. Så hun tok på seg oppgaven og stille Jasmin i beste tispeklasse. Det var en 8-10 stk i klassen.

Amelia gjorde en strålende jobb, og viste Jasmin til 4.beste tispe med reserve cert. Happy fikk NKK sitt stor cert, som jeg hadde håpet på da vi reiste opp! :)

Jasmin sin kritikk, dommer Britt Nyberg:
Tispe av utmerket type. meget feminin, god størrelse. velplasserte velbårende ører. utmerket pigment. velskåret hode. vakker hals. korrekte vinkler. gode vinkler foran og bak. passende benstamme til type velboren vakker hale. utmerket sommerpels med tiltalende farge. står parallelt, går med godt fraspark. 

excellent - 1 aukk - ck - res cert - 4 btk

Happy sin kritikk:
tispe av utmerket type, kraftig og kompakt men feminin. meget vakkert velskoret hode med korretkte rasedetaljer, sterk hals, utmerket vinklet foran og bak  god front bryst, god dybde i brystkasse, velansatt og velboren hale, kraftig benstamme, beveger seg med god driv og fraspark, utmerket pelskvalitet for årstiden, fin farge, tiltalende helhet. 


excellent - 1 akk - ck- cert 2 btk - res cacib  (som blir omgjort til cacib når beste tispe får godkjent sin tittel)

Takk for bildene, Marianne Malvig Maroni! :)


Vi ble igjen å kikke på Ann-Kristin, på Kennel Mizora som stilte sin Havanais-tispe Evita. Gratulerer med reserve cert! =)Gratulerer også til Carve Canem Lumina Luna som ble BIR-valp! =)


Etter så mange flotte resultater gikk turen hjem strålende! =) Nå mangler Happy et lite cert fra ei utstilling, så er hun norsk utstillingschampion =)Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar