tirsdag 10. februar 2015

Vi venter Eurasiervalper!


Idag var den store dagen, ultralyd dagen!Har smågrudd og smågledd meg om hverandre, tenk om hun ikke hadde valper i magen, det hadde vært trist det!
Vet det er veldig mange rundt omkring, som gleder seg veldig til Mars, og til Happy får valper, så det var mye forventninger til denne dagen.

Happy har allerede gått opp 1,5kg, og har ekstremt god matlyst. Lik mamma Celia der. Celia har spist alt hun kommer over når hun har vært drektig. Søpla har blitt endevendt mer enn en gang for å si det slik ;)
Happy har det som plommen i egget og får 3 måltider med v&h + tørrfôr for dag, så de små har masse god næring og ta av.

Ca 3 uker etter eggløsning (dag 17 og 22), skjer implantasjon. Fosterhinnene fester seg til uterusslimhinnene, og det utvikles placenta (morkake). Dette er en kritisk tid i drektigheten. Det er veldig viktig å ikke utsette tispa for stess i denne perioden.
Ved ca 3 uker danner de væskefyllte fosterhinnene tydelige blærer med en størrelse på ca 12-15 mm, embryoe er ca 5mm. Ved 4 uker er fosterblærene ca 25mm og embryoet ca17mm.

Da er det bare å smøre seg med tålmodighet fram til midten av Mars, dette skal bli så spennende! Håper på mange små bamser =)

Fikk lov til å filme litt med mobilen under ultralyden. Resultatet blei så som så, men litt moro likevel :)Amelia gleder seg veldig til å ha små tassende labber i stua igjen, hennes beste venninne Josefine er også spendt på å få møte de små nøstene :) 


Må jo ha med et bilde av pappa Rambo også. Dette har jeg stjelt fra facebooksiden til matmor Jennifer. Hun er så flink å ta bilder. Håper det er greit at jeg låner det i bloggen :)
Jennifer har ei side på facebook der hun legger ut mange fine bilder.Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar