torsdag 11. april 2013

BAT-seminar med Grisha Stewart

Canis Hundeskole hadde samling for instruktørene sine forrige uke, torsdag til søndag, fullspekket med masse moro og læring!

Vi var vel rundt en 30 instruktører og instruktørelever på samlingen. Torsdag og fredag foreleste Morten og Cecilie i NLP  (Neuro Linguistic Programming). Det gikk mange lys opp for meg under dette temaet. Vi fikk tenkt masse på hvordan en kan "lure" seg selv til både positiv og negativ tenking.


Det kjekkeste var en metode der vi skulle finne en drøm og hvordan få den til å gå i oppfyllelse. Jeg kom fram til en drøm som jeg nesten ikke visste jeg hadde en gang, og den skal jeg virkelig jobbe for å få oppfyllt!

Torsdagskveld var det sosialt samvær hjemme hos Morten og Cecilie, utrolig morsomt med vin, latter og sang :) Kjekt ha så jordnære "sjefer", som en går godt overeens med :) Jeg er faktisk kjempeheldig som får lov til å være en del av Canis Hundeskole med alle fordelene og de utrolig flinke instruktørene som er rundt meg :)

Lørdag og Søndag kom Grisha Stewart fra Alaska å holdt et introkurs i BAT-  Behaviour Adjustment Traning.

Jeg kom dit med åpent sinn, og visste omtrent ingenting om BAT, bare litt jeg hadde sett på youtube i forkant. Det var virkelig interessant, og det er noe jeg kommer til å bruke mye i kurssamenhenger framover.

Her er Marit hund for Grisha =) 


BAT er trening der en bruker funksjonell forsterking, dvs en bruker lite eller ingen godbiter, når hunden gir et dempende signal forsterker en dette ved at den får gå unna det den er redd.Denne illustrasjonen viser dette i enkle trekk


Vi hadde mange øvinger der vi var to og to, og byttet på være hund. Dette var utrolig nyttig. Kjenne hvordan små grep i båndet kunne gjøre det enklere for hunden å forstå hva vi vil. 

Det var også noen demostrasjoner, der folk fra gruppa trente med sine hunder. 

Bildet tatt av Kari-Anne Undlien, Staffen Pixi trenes på å være rolig rundt andre hunder. Jørgen med demohunden, labradoren Alma. 


i denne videoen forklarer Grisha hva BAT går ut på :)


Jeg gleder meg til å komme i gang med BAT, skal allerede i dag ha min første trening med en utpekt overglad hund ;)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar