lørdag 25. august 2012

Eurasierspesialen 2012

Bedre seint enn aldri ;)

Dette innlegget skulle jeg ha lagt ut for snart 2 uker siden, men med eksamen, valper og alt annet så har det blitt nedprioritert. Tok så innmari masse bilder der nede også, så jeg har hatt litt å gå gjennom.

Hadde en kjempefin tur sammen med Siv og Hercules. Var så heldig å få låne Harmone "Happy" som jeg har på fôr hos Alice med familie, så totalt tre hunder i bilen, Eccho var den modne av de 3. 2 år gammel som hun er blitt ;)

Var veldig heldige med været, turen ned gikk kjempefint. Hadde en stopp hos Henki på veien, som jeg har blogget om tidligere, ellers ble det mer eller mindre strake veien.
Vi såg til og med en elg! Litt av en safari, turist i eget land ;)Happy hadde æren av å sitte i baksetet på vei nedover, fine jenta. Kosa seg med å være baksetepassasjer. Hercules syns ikke det var særlig stas, så dem fikk bytte på vei hjem. Ekte søskenkjærlighet ;)
Når en kjører langs norges land, er ikke dette et uvanlig syn. Opp til flere ganger vi fikk ufrivillige, men ikke ukoslige ;) pauser da det var forbipasserende geiter =) 

Vel framme på kvelden var det godt å møte Yvonne og Bettina, vi dro ut å spiste etter hundene hadde fått lekt og herja litt. Var ganske trøtt og sliten etter mange mange timer i bil, så ble tidlig til køys. 

Opp tidlig for å gå tur med hundene, deilig vær på morgenkvisten, så vi fikk oss en god tur i stillheten før resten av campingen våknet :)


Eccho og Happy <3 p="p">

Eccho venter på tur når Happy drikker, flinke storesøstra det ;)

Fine jentene :)


Dagen bestod mest av møteaktivitet i avlsrådet, men vi rakk og få oss en skikkelig luftetur med hundene. Nybadet som dem var da vi reiste.. vel dem var ikke så rene og pene etter turen ;)
Happy

Hercules

Alua, Hecules og Happy

Hercules, Happy, Alua og Eccho tar et forfriskende bad ;)

Søskenkjærligheten slår til..igjen ;)

Nydelige Alura <3 p="p">

Fredagskveld var det enda mer møtevirksomhet, da var det oppdrettermøte. Et kjempekjekt møte =) Mange flinke oppdrettere som deltok på møtet, og vi fikk diskutert mye om rasens helse, hvordan vi tenker videre med avl osv. 
Nå som rasen vokser, flere oppdrettere dukker opp, hunder bli importert osv, så er det viktig vi har et felles mål med hvordan vi avler, så vi får en rasetypisk Eurasier, med et gemytt og en helse som vi kan stå inne for. Rasen skal utvikle seg i en positiv retning, og det er bare vi oppdrettere som kan jobbe for det! :)
Er veldig spennende å sitte i avlsrådet og jobbe for rasen, er glad jeg har fått vært med i klubbens styre og avlsråd siden oppstart av klubben i 2006 :) 

Fredagen ble det ikke så tidlig i seng, etter oppdrettermøtet var det grilling med noe attåt, og vi ble sittende å prate til klokka ble natta. 
Så lørdagsmorgen kom litt brått på, men måtte da bare opp å få lufta hundene å bært med meg stolen min ned til ringen. Var så heldig og få campe i teltet til Hege, så vi satt i skyggen hele dagen :D Ble nå nesten litt kjølig ;) 

Så de på den andre sida av ringen begynte hive skjorta, da satt vi i skyggen og kosa oss =) 

Først i ringen var hannvalper 4-6 mnd. Det var 3 valper i den klassen. Hercules trakk det lengste strået og blei nr 1 i klassen! Første gang i ringen for både Siv og Hercules, Hercules knappe 4mnd gammel. Så det var moro! Hercules skulle da gå mot vinneren i klassen 6-9mnd, og jaggu vann han ikke der også!! *Stolt*

Fin kontakt

Flinke Hercules mens dommeren kikker på tenner

Hercules fikk en knallkritikk!! =) Etter han hadde vunnet å blitt beste hannhundvalp fikk han gå på rommet å hvile, var helt utslitt stakkaren! =)

Rasetypisk hode,. Velplasserte ører, Mørkebrune øyne
saksebitt, Fin halslengde, Rett i ryggen, Velplassert hale
Kraftige rette ben, Lovende hannhund med vennlig og trygg oppførsel

Da var det tispene sin tur i ringen. 4 tisper i klassen her. 

Happy og jeg i ringen

Står pent =)

Flinke jenta stiller seg opp foran dommer =)

Happy syns ikke dommeren var så kjempekul ;) Hun ble nr 4, og fikk en veldig bra kritikk:

Harmonisk bygd opp, rasetypisk hode, rasetypisk proporsjoner, velborne ører, mørke øyne, saksebitt, rett halslengde, rett i ryggen, velboren hale, paralelle bein,  noe rett i bakhånd, i utvikling, selvsikker, trygg og lovende valp


Her vinner Nina med halvbroren til Eccho, Redlance Khan sin hannhundklasse :) 

Eccho sliten av å vente på sin tur

Hercules følger med 

Eccho nr 1 i en stor tispeklasse på 12 stk! Utrolig bra! Jeg var i sjokk!! 

Eccho viste seg fint i ringen, tannvisning gikk ok som det pleier, men som de siste gangene fikk ikke dommer ta så mye bakover ryggen. Om dette vedvarer spørs det om vi ikke må ta en sjekk på dette. Hun er rask til å  sette seg når jeg tar henne på rompa også, og når hunder snuser henne i rompa. Hun ville ikke ta opp halen foran dommerbordet, men hva gjør vel det? Hun ble nr 1 med ck!!! Fine gode jenta mi! Da han hadde trekt ut de nr 4, 3 og 2 stod vi 9 spendte deltagere der. Så pekte han mot meg å sa jeg var nr 1, jeg snudde meg til begge kanter og kunne ikke skjønne det var meg han mente, men jaggu var det det! 1 av 12 i en åpne klasse på Eurasierspesialen, med ei egenoppdretta tispe. Det var STORT! =) Men nå er nå Ecchoen min flott da! ;) Helt sånn objektivt alså ;)

Eccho fikk en knall kritikk, og endte opp som FJERDE BESTE TISPE! av 43!! tisper! WOW! 

2år, rasetypisk og harmonisk, korrekte proporsjoner, harmonisk hode ikke for bred, korrekt plasserte ører, middels stopp, mørke øyne som er litt skevt plassert, komplett saksebitt, meget bra overlinje, korrekt boret hale, rett brystdybde, korrekt vinkling, paralelle benstilling, lett og harmonisk i bevegelse
excellent - 1 konk - ck - 4btk

Tenk å få så bra plassering og så bra kritikk på spesialen, fiiiine rampejenta mi <3 p="p">

Happy koser seg ringside


Eccho nr 4 i den store tispeklassen - det føltes ikke surt en gang å gå glipp av storcertet, jeg vet at hun får det senere en gang. Der og da var det ikke i tankene en gang, før noen nevnte at vi var jo så nære. Så fin hun er, så er ikke det langt unna =)

Så var det tid for BIR og BIM-valp. Hercules gikk mot ei tispe i klassen 6-9mnd, her trakk den eldste tispa det lengste strået og ble BIR/BIS-valp. Gratulerer til kennel Laimis som er oppdretter på tispa! Og gratulerer til Siv som var i ringen for første gang, og gikk til BIS2-valp på Eurasierspesialen! :)

BIR og BIM-veteran. Flotte broren til Albert ble BIR-veteran og mamman til Celia BIM-veteran. To flotte hunder som holder seg godt :)

Til slutt, det grand finale BEST IN SHOW! Hanna av Geehrbacch ble best in show, mens Sund Stamms Handmade Hassard ble BIM/BIS-2! Gratulerer til Anne-Grete og Kristin som er eiere av desse to flotte hundene! =)

Etter en lang dag i sola var det en kjapp luftetur av hundene, før det igjen bar rett avgårde til møte. Nå skulle vi holde medlemsmøte, en flink veterinær var også leigd inn for å informere om diverse sykdommer som kan forekomme på rasen, og det var et veldig matnyttig møte. Vi holdt på nesten til klokka 20, så jeg rakk en liten luftetur med hundene før det ble middag. Et nydelig koldtbord, holdt på spise meg forderva!

Etter middagen fikk hundene leke litt, mens jeg var litt sosial rundt om kring. Utrolig mange koslige folk en møter på en slik tilstelning. Elsker å være der, en treffer gamle kjente og får alltid nye bekjente! :) Beliggenheten er kjempefin, selvom det blir et stykke å kjøre, så er det verdt det =)

Søndagen prøvde vi komme oss av gårde i rimelig tid, og var vel på hjul 1030. Hadde med oss sola hele veien, helt til vi var 10min hjemmefra.. typisk?!

Her er en bit av Jostedalsbreen. Måtte stoppe å være litt turist ;)Og enda flere geiter, her langs Jølstervatnet


Gleder meg allerede til neste års spesial, og takk for turen Siv. Du og Hercules var et utmerket selskap. Og tusen takk for lånet av Happy, Alice :D Hun var helt eksemplarisk hele turen :D2 kommentarer:

 1. Sjøl takk for turen Beathe, og for at du fikk oss med:-) Kjempekjekt!
  Gode resultat og masse kjekke folk.
  Håper det blir mange fleire Carve Canem hunder med neste år, absolutt å anbefale :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Vi får kjøpe oss buss, så har vi plass til mange CC-hunda til neste år ;) Så tar vi med oss alle pokalane! ;)

   Slett