onsdag 11. juli 2012

Rundering er GØY! Hoggorm møte er IKKE gøy :/

Idag var vi en fin liten gjeng som runderte igjen :)

Hadde med meg Aimee og Eccho som vanlig,portisen Bonus og blandingshunden Cassie som har vært med før kom, idag var det også to nye samojeden Shakira og Korthårs Collie Viva.

Idag satt Aimee i bilen mens jeg plasserte figurantene. Rett på 50m skjult, det har vi aldri gjort før, alltid litt synlig første par slaga før figurantene går i skjul.

Det over all forventning og hun var så flink, er så stolt jeg holder på å sprekke! Må vi bare få skikkelig til meldinga så blir det bra :) Hun syns nemlig det er kjempekjedelig! Helt bortkasta hente den pinnen for så lever den til meg :P

Hun vet akkurat hva hun skal gjøre, men det er bare kjedlig. Hun har det mye gøyere med å beinfly over lyngen å finne godismaskiner.

Økt nr ble med løsbitt. Hun var flink første 3 slaga, løp ut, tok bittet og rett tilbake til meg. Men så begynte hun rote litt. Ville helst i løpe ut, løste det med å ha figurantene litt nærmere, selvom dem ikke var så langt ute egentlig. Så fikk hun løpe flying noen slag etterpå :)

Eccho var litt ukonsentrert idag, hun har utrolig god fart, og løper fort mellom figurantene, men etter 3-4 slag ble det litt vel  mye snusing, så da måtte jeg bare bryte. Ikke vist trene når hun er mer interessert i det som er av lukter i lyngen enn å finne figuranter.

Etter runderinga dro jeg hjem å bytta hunder, tok med meg Chanel, Enya og Albert i skauen. På veien fann jeg Helene og Delia, så vi gikk oss en fin liten tur i skauen. Jeg og Helene fann ut vi skulle sette oss på en stein å fotografere litt, da jeg ser noe rører seg i lyngen.

Vet der er innamri mye orm akkurat i det området, men aldri sett noen, selvom jeg går der veldig ofte. Har sett en del frosk, så var sikker på det var det. Enya og Delia var veldig nysgjerrig, jeg leita fram fotoapparatet for å kunne ta bilder av frosken da jeg hører FREEEZ. Skitt det er en orm! Vi ble ganske hysteriske både jeg og Helene, hundene syns denne fresende saken var veldig morsom å ville helst leke med dem. I slike situasjoner er gode råd dyre, så vi løp det vi makta oppover stien å prøvde gjøre oss så interessante som vi kunne. Etter det som følest som timer kom hundene etter for å sjekke hva vi apa oss etter.

Da fann vi ut at turen var fint ferdig, kobla hundene i bånd og gikk fort tilbake til bilen. Chanel gikk heldigvis i langline, da jeg ikke var helt trygg på at hun plutslig kunne stikke av for å finne et egna fødested, så hun fikk aldri nærkontakt med ormen heldigvis.

Helene så den hadde høgd etter hundene, og bukta seg bortetter lyngen, så vi hadde vel flaks at ingen ble bitt!

Ble ingen bilder på runderinga idag, men fikk tatt noen få før ormen kom å sprakk idyllen vår.

Deliagullet

Albertgutten

tjukkebolla Chanel 

Chanel på dag 59
Litt vinglete temperatur idag. Den var nede i 36,9 idagmorges, men oppe i 37,3 før vi dro på tur. 
Lite matlyst nå i kveld, og har hatt litt graveaktivitet. Så det er nok noe på gang etterhvert. Følg I-kullbloggen for oppdateringer :)2 kommentarer:

 1. Off, Mira holdt på å tråkke på en orm på sommern i fjor husker jeg. Vi hadde jo prøvd å følge med om vi så noen, men la ikke merke til at det lå en MIDT i råsa vi gikk på, og både jeg og Raymond hoppa rett over den. Mira så den ikke hun heller, og traff med all verdens flaks ikke den med noen av de fire bena. SYKT flaks! Lite gira på å bære hele hunden på 25 kg ned igjen fra fjellet! :o
  Spennende med kullet da! :) Ikke lenge igjen nå :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Er kjempeskummelt! Albert ble jo bitt av et eller annet i fjor. Vi er usikker på hva, trodde først orm men hovna opp i hele ansiktet og hele buken, så må ha fått flere stikk/bitt. Han ble helt paralysert. Heldigvis ikke gått mange hundre meterne, og vi var to.. men det var søren meg ikke lett bære en hund som var helt slapp!

   Nærmer seg med stormskritt her, har vel små kravlende rundt her til helga :D

   Slett