mandag 23. august 2010

Spesialen i bilder


Fredagmorgen putta jeg Albert, Enya og 3 D-valper i bilen å satte kursen mot Hallingdal. 2 valper skulle levers underveis, og den siste ble henta på Torpo. Det gikk veldig bra med de små, småperioder med litt sutring, men ellers var dem veldig eksemplariske. Førstemann ble levert på Skei, Dexter flytter til Sande i Sunnfjord. Alle hundene fikk løpe løse på et idrettsannlegg der, valpene ble gode og trøtte før vi satte kursen videre. Lærdal var neste stopp, der ble valp nr 2 hentet. Her også fikk både voksne og valper lufta seg godt. Valpene løp rundt i en park, og overfalt alle som passerte. Etter en god luftings i Lærdal satte Alfred kursen mot Fitjar sammen med sin nye familie, og vi fortsatte til Torpomoen. Emmie reagerte ikke på at hun nå lå alene i det store buret. Hun sov som en stein. 
Vel fremme ble vi møtt av de heldige som fikk denne godjenta, og det ble både tomt og trist at 3 av Anaya sine små er flyttet ut :(

Fredagskveld ble det grilling og sosialt. Kjempekoselig å treffe gamle kjente, og bli kjent med nye. Som alltid er det utrolig hyggelig på spesialen. Gikk i sengs tidlig så jeg skulle være opplagt til utstillingen lørdag. 

Våknet tidlig på lørdag, fikk gått en god luftetur med Enya og Albert, spist mat og rusla litt rundt prata med folk før utstillinga starta. Like før dem starta opp med valpene kom Jan Ivar og Anita oppom en tur med Emmie. Gode jenta! Kjente jeg hadde savna henne da jeg så henne igjen. Dem kunne fortelle hun hadde vært veldig rolig og tillitsfull, rett og slett eksemplarisk. Samme tilbakemelding kom det fra Gunnbjørg og Ann-Bjørg med gutta, trygge og flotte valper. Gjør ting lettere når valpene kommer til gode hjem :)

Dommeren som for anledningen var tysk, kom til utstillingen og showet kunne begynnet. Valpene ble bedømt og to flotte eksemplar trakk det lengste strået i både hann og tispeklasse. 

Så var det juniorene sin tur, Ingrid og Ailo (fra B-kullet) skulle i ilden i denne klassen. Det var trist å se at dommeren ikke fann noen av juniorene bra nok til gå videre til beste hannhundklasse. Alle gikk ut med blått (andre premie). I unghundklassen røk det ut noen flere med blå, før den første rødsløyfa kom. Da ble det jubel! Ikke mange som kom gjennom det trange nåløye til dommeren. I åpenklasse ble det enda flere røde delt ut, og det minska på de blå. Men til og med i championklasse var det en som røk ut med blå. Min gode gutt Albert fikk ck, og gikk videre til beste hannhund klasse. Her ble han ikke plassert, det var en stor klasse, og 4 flotte hunder fikk plasseringene. Jeg er storfornøyd med ck på gullgutten min! :D

Samme linja med juniortispene, alle utenom 1 gikk ut på blå, den siste røk ut på 2 røde. Jeg og Enya gikk inn i unghundklasse. Også her gikk noen ut med blå. Til tross for at Enya syns at det ble mer enn nok da dommeren skulle telle hver ei tann, så fikk hun ck! Hun var så absolutt ikke den eneste som trakk seg for denne dommeren, han var veldig nøyen, og mange hunder syns det ble for mye. Det var mange flotte tisper som ble plassert i både åpen og championklasse. Beste tispeklasse var stor. Enya ble ikke blandt de 4 beste her, men er strålende fornøyd med at hun i denne harde konkurransen fikk ck!! 

BIS voksen ble som de siste 2 årene, Albert sin helbror, Adam. En utrolig flott hund, som fikk en velfortjent seier. Gratulerer så mye til Turid og Adam!!

Etter utstillingen dro jeg og Ingrid til Gol sentrum for å handle litt, ikke store sentrumet, men vi fann da en kiwibutikk. Da vi kom tilbake ble det en lengre luftetur med Albert, Enya og Ailo. Godt for de firbeinte å strekke ordentlig ut etter en lang dag i sola. Da vi kom tilbake var det tid for buffet. Hundene ble lagt i bilen, mens de tobeinte inntok et godt måltid. Før det ble tid for mer sosialt. Lufta hundene litt igjen, og tok med Enya til grillområdet der vi ble sittende å snakke til langt ut på kvelden. 
Etter en lang dag i sola, orka jeg ikke sitte så alt for lenge. Før 12 var hundene ferdig lufta og fôra, og jeg i seng. Sovna som en stein, og våkna tidlig idagmorges. Hundene var ikke gira på frokost, så jeg fikk pakka sakene mine, gått en tur med dem, sa hadet til de andre som hadde rullet seg ut av senga og satte kursen hjemover. Var hjemme i 14-15 tiden. Godt å komme hjem til barna og valpene. Syns valpene har vokst bare på desse 2 dagene. Valpene var nok like glade for å se meg, ble et hylekor uten like! =)
Koser meg siste kvelden nå med Delia og Miko, imorgen flytter dem til sine nye hjem. Anaya dro ikveld opp til mamma og pappa igjen, hun var ikke intressert i amme dem mer enn en gang for dag, og så på henne hun var begynt bli sliten. Ikke nok med at hennes valper dia henne, men også Celia sine. Valpene har nytt godt av å være så jevne. Dem får melk med både Celia og Anaya. 


Emmie nyter å bli klødd på magen
Fine Ailogutten :)Emmie tok en pust i bakken fra alle inntrykka på utstillinga

Ingrid og Ailo i ringen
bror Adam som ble Best In Show

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar