onsdag 1. juli 2009

treningshelg i Sandane

I helgen som var, var jeg, Aimee og Enya i Sandane for helg 3 med Elitegruppa å trente Lydighet.Planen var slik


Lørdag
Fri ved fot uten hund
Fri ved fot med hund
Hopp over hinder - teknikk
Avstandskommandering - teknikk


Søndag
Teori konkuransetrening
Trening på en selvvalgtøvelse
Trinn 5 - Stimuluskontroll
Felles dekk med Doggie Zen og ekstreme forstyrrelser


Fri ved fot uten hund var meget rart, har aldri gått det før. Men merker,at det skal trenes mer på. Fri ved fot med hund, gikk dåååårlig. Aimee ploger, ukonsentrert og alt som hun kan være. Vi må trene masse!

Prøver her å belønne strategisk for å beholde posisjonen (hennes).Hopp over hinderet var kult. Satte opp to små hinder på hver side av hinderet, baklengskjeda med belønningen synlig (DZ) etter siste leddet i kjeden. Dette for at hunden skal kunne ta skrittene som er nødvendig i de høyere klassene, komme lenger unna hinderet ved sitt feks.
På ledd 2 av 3 i kjeden, Aimee flink- hopper frivillig over det store hinderet, over det lille (som vi ikke ser i bildet) og får belønningen sin med Marianne.Prøver seg på en liten snarvei utenom hinderet - blir "feilet" ved at hun ikke får klikk og belønning - som resulterer i
Enda større iver - gjør det helt rett - og slikker seg om munnen til belønningen som er i vente


Wilma og Pia på hoppøvelsen


Avstandskommandering fikk vi ikke gått ordentlig gjennom lørdag, da vi hadde brukt så mye tid på alt det andre. Men teknikken gikk ut på å legge hunden på en liten palle etc så en ser godt om hunden beveger poter, og hunden merker selv om den sklir bak og faller av, samme foran. Jeg har brukt samme metode på stå (under innkalling) der Aimee stopper foran et lite steg ned. En tydlig markør for at der "feiler" hun. Både for meg og henne.


På frivillige øvelser søndag trente jeg metallapport og stå ved kjegla. Begge gikk greit. Apporten fikk vi noen halvbitt, der hun klunka tenna i. Hun gikk greit frivillig ut til kjegla, hadde bedre fart inn til meg enn ved sist samlig. Men stimuluskontrollen for å gå ut til kjegla var for dårlig, den reagerte hun ikke på :/Lek med ball under apporttrening - Aimee helt i hundreFelix trener stå under (baklengs) marsj
Frida trener på kjeglaOlympa og Bergljot trener ståKera med en flatdekk - det neste jeg og Aimee skal trene på :)

Marianne og Kera trener stimuluskontroll på "ver så god" vaskemaskin var visst en vansklig ordTrener stimulus på ver så god. Hunden tilbyr (her utgangstilling med kontakt) får versågod til belønning. Repeterer 3-4 ganger (forutsett at hunden kan kommandoen.. ved nyinnlæring flere ganger). Så introduserer en andre ord. Først ord som ikke er like, feks juletre, løper hunden - ingen belønning, blir hunden sittende får den straks versågod kommando til belønningen. Etter som hunden forstår poenget introduser ord som ligner, starter på samme boksav, har samme ordlyd osv.

Marinne og AimeeAvkjølende rulling i gressetKlar til ny test - ordet "verso" blei nesten vansklig, reiste seg opp, stoppet kikket på meg og ventet. Ble så sjarmert at sa versågod og ut til Marianne

Og der ventet en kjempebelønning :)Dekk med DZ og forstyrrelser. Forstyrrelser av andre hunder og mennesker. Godbiter som ble kastet for å (omvendt) lokke hunden ut av posisjon. Drar i båndet, klikker mens hunden ligger. ( trene litt før en drar så hardt som jeg gjør med Aimee på bildet ;) ). Ultimate test for oss, kaste ball. Bestod!! =)

Jeg og Bergljot trengte en avkjølende dusj i det varme været
Aimeesnuppa mi - forhåpentligvis på dag 26 i svangerskapet på bildet =)Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar